16 במאי 2014

סיפורה של עוגת גבינה ניו יורק יום הולדת הראשונה בעולם...



עוגת גבינה ניו יורק - מחלבות גד
אין כמו אתגר טוב להוציא ממני את המיטב, והפעילות האחרונה במסגרת Leader היתה בהחלט מאתגרת.

אוקי, אז על מה מדובר, אתם שואלים?

התבקשנו להכין עוגת גבינה ניו יורק בעזרת גבינת השמנת ניו יורק 30% של מחלבות גד עם טאץ' וטוויסט מיוחד.
קיבלנו מארז מפנק שלל מחלבות גד  לצורך הכנת עוגת ניו יורק המושלמת שכלל:

  • צידנית עם מגוון גבינות פרימיום של מחלבות גד (שמנת ניו יורקה חדשה וריקוטה פרסקה)
  •  תבנית אפייה עגולה, עבת דופן של המותג המוביל ארקוסטיל עם ציפוי נון סטיק וידיות סיליקון
  • מתכון קלאסי לעוגת ניו יורק ושאותו התבקשנו לשדרג...

אוקי, אז אם אתם קוראים ועוקבים  אחריי בבלוג (ותודה רבה וגדול  לכולכם על כך) אתם כבר יודעים, שמטעמים מובנים, אני בדר"כ מסתפקת ב קוטג' 1%.... כך שעוגות גבינה, למרות אהבתי הגדולה, מחוץ לתפריט הרגיל שלי.

והנה פתאום משום מקום זכיתי לתירוץ המושלם לשים בצד לרגע את אחוזי השומן, ולהכין עוגת גבינה!  יאאפי! עוגות גבינה. גבינות שמנת, גבינות בכלל... הרי אין טעים מזה בעיני.
 

אך מה לגבי הטוויסט והטאץ'? מה יהיה איתו?  כאן, בהצטרפות מקרים קוסמית, יצא שלבעלי התקרב תאריך יומולדתו בעיתוי מושלם! עלה בדעתי לשלב בין 2 האירועים ולהכין את עוגת גבינה ניו יורק יום הולדת הראשונה בעולם.

אגב זה שהוא מעדיף עוגות שוקולד בכלל, לא הפריע לי, מי שואל אותו
?


לקח מספר ימים מרגע הגעת המארז ועד שמצאתי את הזמן לשבת ולתכנן את העוגה.התיישבתי לבדוק שלא חסר לי אף אחד מהרכיבים במתכון, וניגשתי למקרר.... במקרר נשארה רבע קופסת  גבינה. מסתבר שבעלי והילדים זללו הכל במהלך השבוע.. רצתי לסופר הקרוב ורכשתי גבינות גד על מנת להשלים את החסר....
 
החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ : 

לבסיס
150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
100 גרם חמאה מומסת

למלית
4 ביצים
3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק בטעם טבעי גד
1 קופסה (300) גרם ריקוטה פרסקה 9% גד
1 כוס  (200 גרם) סוכר
1 כף גדושה קורנפלור
1 כפית תמצית וניל אמיתית

לציפוי
מיכל שמנת חמוצה
2 כפות סוכר

אופן ההכנה
מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית. מכינים את הבסיס – לוקחים קערה גדולה, 2 ילדים , 2 מערוכים או כל כלי מעיכה אחר, ובוחרים שעה בה השכנה למטה לא ישנה.
 
מרביצים לביסקוויטים עד למצב פירורים. מוסיפים חמאה ממוסת, ומערבבים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.

בינתיים מכינים את המלית : מחלקים את הביצים שווה בשווה בין הילדים, חובבי שבירת הביצים. שוברים מעל קערה גדולה ומקווים שכמה שיותר מהביצים יכנס לקערה ולא מחוצה לה... טורפים,  מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על הבסיס.
מנקים את משטח העבודה ואת הקטנים מכל השפריצים של הגבינות והביצים ומכניסים לתנור.

אופים 10 דקות ב 200 מעלות, מנמיכים את התנור ל 150 מעלות ואופים עוד 45-55 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
מערבבים את השמנת והסוכר ומצפים.

מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 6 שעות לפחות.

שלב האופציונאלי אך החשוב מכל

שולחים את אבא לחדר אחר, נותנים לילדים את מלאכת הקישוט,
 ומקבלים תוך כמה דקות עוגת יומולדת מפוארת עם הררי סוכריות צבעוניות , מחוררת באין סוף נרות.
מכבים אורות, מדליקים נרות וקוראים לו.
אוכלים מהר כדי שאחרים לא יסיימו הכל....

בתאבון !!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה