התשובה של ויקיפדיה היא כי "רוטב הוא תרחיף נוזלי בדרגות סמיכות שונות המשמש לשיפור הטעם של מאכלים במהלך הכנתם או בעת הגשתם"
תודו. לא נשמע משהוא... נשמע טעים? תרחיף?
לחברת "יד מרדכי" יש תשובה אחרת. את התשובה שלהם לרוטב, מצאתי בסדרת הרטבים לבישול החדשה ושהשיקה טעם חדש רוטב דבש בלסמי בצל, המשלב דבש וחומץ בלסמי של של יד מרדכי.
"סדרת הרטבים של יד מרדכי" זכתה במוצר השנה 2016 בקטגוריית רטבי הבישול. ולכבוד כך התקיימה פעילות בקבוצת הפייסבוק של "מוצר השנה".
זכיתי לקחת חלק בפעילות מוצר השנה ו"יד מורדכי" , במסגרתו הגיע שליח לביתי עם בקבוק רוטב דבש להתנסות. איזה כיף לי.
כמה מספר מילים מחכימות מפי המפרסם: "הרטבים עשויים מחומרי גלם משובחים ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל והם משדרגים בקלות כל ארוחה. רק לשפוך על הבשר, העוף או הירקות להכניס לתנור והארוחה מוכנה."
באתר החברה תוכלו ללמוד כי "שילוב ייחודי של דבש יד מרדכי, חומץ בלסמי יד מרדכי ובצל. ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים ומכיל חומרי גלם משובחים. משמש לצלייה, מרינדה ותיבול עוף, בשר וירקות. מומלץ להעשרת טעם של תבשילים. רוטב דבש בלסמי בצל משדרג בקלות כל ארוחה, חוסך זמן במטבח ומספק פתרון נהדר לתיבול והעשרת האוכל. גודל: 280 מ"ל. כשר פרווה, כשרות מהודרת בעל"ז מחזיקי הדת."
את הפתיחה של הרוטב אני שומרת להזדמנות חגיגית, ואז גם אספר לכם על הטעם, אך על כך כבר בפוסט נפרד...
ולסיום כרגיל כמה לינקים רלוונטים :
- קבוצת הפייסבוק של מוצר שנה (אם תרצו, תוכלו גם אתם להרשם לפעילויות עתידיות)
הפעילויות של יד מרדכי שוות מאד, יש להם כל שנה בראש השנה הפנינג נחמד מאד ואם כבר באזור אז שווה לקפוץ אליהם כמו השנה שנערך הפנינג מדהים.
השבמחק